T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / SULUOVA - Şehit Hüseyin Kavaklı Fen Lisesi

LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI

Öğrencilerimizin girişimci, yenilikçi, dil becerisi yüksek, sorun çözebilen, sistematik düşünebilen, iletişime ve öğrenmeye açık, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen mutlu bireyler olarak yetişmesine imkân ve ortam sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz...

Bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.


Bu amaca yönelik olarak öğrencilerimize ulusal ve uluslararası ölçütlerde bilgi, beceri, tutum ve davranışın kazandırılması için Okulumuzda Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce yürütülen “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı”nı hayata geçiriyoruz.

Konferans, panel, seminer, bilgi şöleni, forum vb. türlerde bilimsel toplantıların düzenleneceği ve uygulamalı bilim çalışmalarının gerçekleştirileceği "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" Genel Müdürlüğümüze bağlı okulların katılımıyla okul programları ve il programları olarak iki aşamalı olarak yürütülecek.

İl genelinde; il millî eğitim müdürlüklerince belirlenecek koordinatör okullar tarafından fen bilimleri, matematik ve teknoloji ile sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirilecek olan programın birinci aşaması okullar özelinde oluşturulacak öğrenci gruplarıyla fen bilimleri, matematik ve teknoloji ile sosyal bilimler alanlarında yürütülecek.

Koordinatör okulların il genelinde gerçekleştireceği bilimsel toplantıların sonuçları, il millî eğitim müdürlükleri koordinesinde "Bilim Her Yerde" faaliyetleri kapsamında uygun kamu ortak alanlarında halka duyurulacak ve sunulacaktır.

Liselerde Bilim Uygulamaları Programı Uygulama Kılavuzunda paylaşılan doksan örnek tema ve konunun yanında il millî eğitim müdürlüklerince farklı tema ve konular da belirlenebilecek. Program çalışmalarının tamamlanmasının ardından "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" çalışmalarına ait bildiri, poster, kitapçık vb. belgeler okulların ve il millî eğitim müdürlüklerinin web sitelerinde e-kitap formatında yayımlanacaktır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.01.2024 - Güncelleme: 07.01.2024 23:38 - Görüntülenme: 61
  Beğen | 0  kişi beğendi