AMASYA / SULUOVA - Şehit Hüseyin Kavaklı Fen Lisesi

Şehit Hüseyin Kavaklı Fen Lisesi

Maarif Mahallesi Atatürk Bulvarı No153 05500 Suluova/Amasya
Vizyon
Bilimsel düşüncelere önem veren, insan haklarına saygılı, milli ve manevi değerleri özümsemiş, olaylara farklı yönden bakabilen, bilim ve teknolojiyi yakından izleyebilen, sportif ve kültürel alanlarda başarılı, yararlı bir vatandaş bilinci kazanmalarını ve ülkemizin iyi kapasitede öğrenci yetiştiren en iyi okullarından birisi olmasını sağlamaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin; • Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemeleri, • Bilgili becerili ve özgüvenli olmaları, • Çevresi ile iyi ve uyumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmaları, • Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, • Bilim ve teknolojiyi yakından izleyebilecek birikime sahip olabilmeleri, • Kültürel ve sportif alanlarda başarıyı yakalamış, Yararlı bir vatandaş bilinci kazanmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2014 Yılı ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına göre öğrencilerimiz örgün lisans bölümlerine yerleşmede % 74,2 oranında başarılı olmuşlardır.
Öğretim Şekli :Normal - Tam gün
Doğalgaz
Fatih Projesi Fiber İnternet
İl merkezi ve yakın ilçelere okul servisleri mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Amasya ili Suluova İlçesi merkezinde yer almaktadır ve ulaşımı kolaydır.
Okulumuz il merkezine 20 km. İlçe merkezine 300 m. uzaklıktadır.